Izvesna izgradnja centralnog prečistača

VIDEO K9: Izgradnja centralnog prečistača otpadnih voda u Novom Sadu sve je izvesnija, izjavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević koji je s ministarkom za zaštitu životne sredine Irene Vujović obišao novu crpnu stanicu.

0
20

Vest o ulasku u međudržavni sporazum sa ino-finansijerima za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda i 90 km vodovodne  i kanalizacione mreže u našem gradu stigla je iz Vlade Srbije i u te svrhe planirano je da za Novi Sad bude obezbeđeno 140 miliona evra, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom današnje posete ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović s kojom je obišao novu crpnu stanicu.

Vučević je podsetio da je izgradnju te crpne stanice finansirao je Grad sa gotovo milijardu dinara kao najavu velikih komunalnih projekata koji se rade sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prečistač bi trebao da budeizgrađen  u Petrovaradinu na lokaciji posle fabrike ”Pobeda’, a Grad ove godine kreće u otkup parcela koje nisu u njegovom vlasništvu.

Tokom obilaska je rečeno i da će Novi Sad sa ministarstvom raditi i projekat zalivnih sistema u Futoškom i Limanskom parku, kao i na delu Bulevara Evropa, od raskrnice sa Futoškim putem do kružne raskrsnice na Limanu, gde će Ministarstvo učestvovati u tom poslu sa 90 miliona dinara, a Grad sa oko 30 miliona.

Ministarka je navela i da je Grad Novi Sad ministarstvu prijavio i veći broj lokacija na kojima je potrebno uklanjanje divlјih deponija te da je dogovoreno da se, po obavlјenom poslu pojača kontrola, kako jednom uklonjene deponije ne bi ponovo nastajale.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.