Izolacija kao inspiracija

  VIDEO K9: Udruženje slikara LIKUM odlučilo je da napravi virtuelnu koloniju koju će plasirati putem drštvenih mreža i ljudima pokazati inspiraciju koji su stekli u izolaciji.

  0
  31

  Uduruženje slikara amatera LIKUM broji oko 70 članova. Iako je reč o mahom starijim građanima kojima je trenutno zabranjemo kretanje izvan svojih domova, to ih nije sprečilo da se i dalje bave onim što vole.

  LIKUM je tokom prošle godine imao više od 600 aktivnosti, izložbi i kolonija. Redovne izložbe organizuju u Mesnoj zajednici „Gavrilo Princip“ na Novom naselju, a pored ovog galerijskog prostora koji je najdostupniji za građane, članovi ovog udruženja izlagali su i u Eđšegu, kao i na međunarodnim dešavanjima, a organizovali su i koloniju sa 50 slikara na četiri lokacije na Novom naselju.

  Sama izrada slika, kaže PR LIKUM-a, Ivana Olujić, jeste okretanje samom sebi, koje prati osećaj izmeštanja u drugu dimenziju i to je univerzalni stav, navodi ona, koji će svaki slikar potvrditi.

  Za ljude koji imaju bogat duh, izolacija ne postoji, ona je način da se čovek okrene i posveti sebi i živi bolje sa sobom, zaključila je Olujić.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.