Iznemoglo mladunče lava nađeno na putu kod Subotice

Na Čantavirskom putu kod Subotice danas je pronađeno mladunče lava staro oko šest meseci.

0
91

Lavić je zbrinut od strane policije i Zoovrta Palić, i za sada nije poznato kako se našlo na ovom mestu.

Mladunče će biti smešteno u Prihvatilištu za divlje životinje u okviru Zoo vrta na Paliću, a iz ove ustanove su potvrdili da nije pobeglo iz vrta.

Portal Subotica.com prenosi da su na licu mesta od nadležnih čuli da se, sudeći po stanju mladunca, može zaključiti da je barem nekoliko nedelja izvan smeštaja gde je bilo držano i hranjeno.

Pišu da je mladunče na Čantavirskom putu, oko 10.30 časova, spazio Subotičanin koji je tuda vozio. On je video životinju kako prelazi put i kako se približavao, uočio je da je to lavić.

Kasnije, kada je stao, primetio je da je prilično iznemoglo, da nije agresivno i bilo je spremno na saradnju sa ljudima.

Zoo vrt na Paliću o mladunčetu lava: Veterinar mu daje infuziju i nadamo se da će preživeti

Kako za Danas objašnjava direktorka Zoološkog vrta na Paliću Sonja Mandić, Specijalna jedinica MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine obavestila ih je oko 10.30 časova da je potrebno da se zbrine jedan lavić.

Odmah po primanju poziva, timaritelji i veterinar uputili su se na datu lokaciju i preuzeli lavića u vozilo Zoo vrta.

Kada je reč o trenutnom stanju lavića, možemo samo da kažemo da je u dosta lošem stanju. Molimo za malo stpljenja, jer nemamo još uvek ni biohemiju, uzeta mu je krv, dakle laboratorijske rezultate čekamo, a u međuvremenu veterinar mu daje infuziju i nadamo se da će preživeti“, kaže Mandić.

Kada je u pitanju starost lavića, sagovornica Danasa kaže da je teško proceniti, budući da je lavić vrlo slab, pa je moguće da ima oko pet do šest meseci.

Mogao bi imati bilo koliko od tri do šest meseci ili ima možda pet-šest meseci, a da je jako pothranjen ili da nije dovoljno razvijen“, objašnjava Mandić.

Ona dodaje da je lavić za sada kod njih.

Lavić je u Prihvatilištu kod nas, tu mu se pruža prva pomoć i rade prve pretrage, još su i sve inspekcijske službe angažovane, pa ćemo videti tačno da li će biti zadržan kod nas ili će ga Ministarstvo proslediti dalje“, dodaje direktorka Zoo vrta na Paliću.

(Danas, subotica.com, 021.rs)

FOTO/FB/Subotica.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.