Pripreme za doček Nove godine

VIDEO K9: Pripreme za doček u našem gradu polako se privode kraju, pojedine ulice u centru grada već su zatvorene za saobraćaj, a kako iz JGSP kažu, autobusi će u ovoj noći imati poseban novogodišnji režim rada. Program na Trgu slobode počinje u 20 časova.

564

Na velikoj bini u centru Novog Sada na Trgu slobode, večeras u 20.00 časova će nastupiti ženski sastav Štikle i vikleri, nakon čega će na binu izaći banjalučka Rock Simfonija, a zatim i novosadski bend Love hunters.

Pola sata pre ponoći nastupiće grupa Van Gogh sa kojom će publika i odbrojavati poslednje sekunde do Nove godine i do vatrometa u ponoć. Sat vremena nakon ponoći na binu će izaći grupa Partibrejkers. Pored svirke na centralnom trgu, u Katoličkoj porti, biće postavljene bine sa DJ setovima koji će tokom dana od 14 časova do 2 sata posle ponoći zabavljati ljubitelje elektronske muzike.

Za vreme proslave Nove godine na Trgu slobode biće angažovana redarska služba, a u koncertni prostor neće biti dozvoljeno unošenje bilo koje vrste hladnog i vatrenog oružja, pirotehničkih sredstava, napitaka u metalnoj ili staklenoj ambalaži i ostalih predmeta koji mogu ugroziti bezbednost ljudi koji tu budu provodili novogodišnju noć.

Zbog dočeka, pojedine ulice u širem centru grada zatvorene su za saobraćaj.

Trifkovićev trg, kao i ulice Njegoševa, Miloša Hadžića, Đure Jakšića, Svetozara Miletića, Nikolajevska, Grčkoškolska, Zlatne grede (od Pašićeve do Daničićeve), Grozde Gajšin, Natoševićeva, Nikole Pašića (od Grčkoškolske do Skerlićeve), Modene i Ilije Ognjanovića biće zatvorene za saobraćaj do sutra ujutro u četiri sata.

Organizatori su zatvorili i parking garaža iza zgrade SNP-a koja će biti korišćena za potrebe parkiranja vozila organizatora i gostiju. Isto važi i za sve ulice i pešačke zone užeg centra grada. Privremena izmena režima saobraćaja važiće do sutra ujutro u četiri sata.

Zbog dočeka Nove godine na Trgu slobode, prevoz gradskim autobusima u novogodišnjoj noći biće posebno organizovan.

Do ponoći sve linije saobraćaće po redu vožnje za radni dan, ali će po potrebi biti pojačavane linije prema centru grada.

Posle ponoći redovno će saobraćati noćni polasci zglobnim autobusima na liniji broj 7.

Pola sata posle ponoći uvode se vanredni polasci na svakih trideset minuta iz centra prema sledećim delovima grada:
Detelinara, trasom linije broj 3. Početno stajalište: ispred robne kuće „Bazar“;
Petrovaradin, trasom linije broj 3. Početno stajalište: redovno stajalište linije broj 3 u Šafarikovoj ulici;
Novo naselje, trasom linije broj 2. Početno stajalište: redovno stajalište linije broj 2 u Šafarikovoj ulici;
Novo naselje, trasom linije broj 8. Početno stajalište: redovno stajalište linije broj 8 ispred „Bazar“-a;
Klisa, trasom linije broj 1. Početno stajalište: redovno stajalište linije broj 1 ispred robne kuće „Bazar“;
Liman 4, trasom linije broj 4. Posle prvog polaska, svaki naredni polazak saobraćaće kao redovna linija broj 4, od Limana 4 prema Železničkoj stanici;
Telep, trasom linije broj 12. Početno stajalište: redovno stajalište linije broj 12 u Šafarikovoj ulici;

Prigradski polasci u 01,15 časova prema Kovilju, Begeču i Stepanovićevu saobraćaće po redu vožnje. Polasci na međumesnim linijama za Beočin u 01,00, Temerin u 01,15 i za Sremske Karlovce u 01,50 časova saobraćaće po redu vožnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.