Izmene u radu Korisničkog centra Novosadske toplane

U skladu sa epidemiološkom situacijom i u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, Novosadska toplana, kako je saopšteno iz ovog preduzeća, nastavlja sa striktnim sprovođenjem svih preporučenih mera.

12

S tim u vezi, poseta Korisničkom centru moguća je uz obavezno korišćenje zaštitnih maski. Takođe se striktno poštuju mere fizičke distance, broj korisnika u prostorijama je ograničen i na ulazu u prostorije korisnicima se meri telesna temperatura.

Iz Toplane mole korisnike usluga, posebno ukoliko imaju bilo kakve simptome respiratorne infekcije, da im se za sva pitanja i reklamacije Preduzeću obraćaju telefonskim ili putem mejla, kako bi svaku mogućnost širenja virusa neposrednim kontaktom sveli na minimum.

Za prijem pošte otvoren je šalter Pisarnice Preduzeća, radnom danima od 7,00 do 15,00 časova, bez mogućnosti ulaska u prostorije i uz sprovođenje preporučenih mera zaštite.
Za sve informacije, kao i prijavu reklamacija na kvalitet usluge, korisnicima su otvoreni brojevi telefona 423-712, 420-853 i broj 0800-100-021, svakog dana od 6 do 22 časa.

U slučaju curenja na kućnoj instalaciji, zbog hitnosti intervencije i dostupnosti telefona korisnicima 24 sata, potrebno je pozvati na broj telefona 4881-105, koji je na raspolaganju isključivo za tu vrstu prijave. Korisnici mogu da im se obrate i putem mejl adrese [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.