Izložen deo biračkog spiska za NS

VIDEO K9: Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju Novog Sada izložen je u Gradskoj upravi za opšte poslove Grada Novog Sada.

0
20

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju Grada Novog Sada izložen je u sedištu Grupe za vođenje i ažuriranje biračkog spiska Gradske uprave za opšte poslove Grada Novog Sada koje se nalazi na Trgu mladenaca broj 7.

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahtevi za promene, građani sa prebivalištem u Novom Sadu, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji Grada, mogu podneti Gradskoj upravi za opšte poslove do zaključenja biračkog spiska, 1. decembra 2023. godine u 24:00 časa.

Zahtevi za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska, uz odgovarajuće dokaze, podnose se Gradskoj upravi za opšte poslove Grada Novog Sada svakog dana od 8 do 20 časova.

Od 2. decembra do 13. decembra 2023. godine, upis, brisanje, izmene i dopune ili ispravke biračkog spiska obavljaće se na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Građani mogu od raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije, najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno do 25. novembra 2023. godine u 24:00 časa, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Za birača sa boravištem u inostranstvu, po podnetom zahtevu, biće upisan podatak da će birač na izborima za narodne poslanike glasati prema mestu boravišta u inostranstvu, ukoliko ima prebivalište na teritoriji Novog Sada. Zahtev, da se u birački spisak upiše da će birač glasati u inostranstvu, podnosi se najkasnije do 25. novembra u 24:00 časa, preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije.

Uvid u Jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i loklane samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak , unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.