Izložba “Velikani u gradu svetlosti”

VIDEO K9: U Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada svečano je otvorena Izložba ''Velikani u gradu svetlosti'', kojom je predstavljen dugogodišnji kontinuitet umetničkog stvaralaštva istaknutih velikana jugoslovenskog i srpskog slikarstva XX veka.

0
44

Zahvaljujući kolekcionaru Dragoslavu S. Marčiću, ljubitelji slikarstva imaju priliku da vide reprezentativni opus dela Vladimira Veličkovića, Petra Omčikusa, Miloša Šobajića, Ljube Popovića, Bate Mihailovića i Petra Lubarde koji su živeli i stvarali u Parizu. Prema rečima ovog kolekcionara, radovi koji su izloženi deo su njegove kolekcije od 2500 slika

U Gradskom veću za kulturu ističu da izložba ”Velikani u gradu svetlosti” predstavlja kontinuitet u radu Muzeja grada na organizaciji događaja značajnih za kulturu Novog Sada.

Direktorka Muzeja grada Novog Sada, Vesna Iković, navela je da su troškovi postavke ove izložbe iznosili 500.000 dinara.

Izložba “Velikani u gradu svetlosti”otvorena je za posetioce od 7. oktobra u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.