Izložba škole “Bogdan Šuput”

VIDEO K9: Radovi učenika novosadske Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ izloženi su u galeriji "Forma" u Novom Sadu do 13. marta, a nakon toga seli se u Banatski kulturni centar u Novom Miloševu.

0
68

Saradnja Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ iz Novog Sada i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine i ove godine je rezultirala tradicionalnom izložbom mladih „Šuputa“.

Atraktivnost ove izložbe ogleda se u delovanju učenika svih smerova, likovni tehničar, tehničar dizajna enterijera, tehničar dizajna tekstila, tehničar dizajna ambalaže i tehničar dizajna grafike. Selekciju radova su izvršili profesori ove škole, Stojan Mančić, Gabriela Hajzler, Sonja Ardan i Sanela Dunđerski.

Na radovima se može uočiti zastupljenost različitih slikarskih tehnika i grafike koje prikazuju motive pejzaža i figure u enterijeru, dok savremeni izraz podrazumeva upotrebu novih materijala u oblasti industrijskog dizajna i projektovanja prostora, a upečatljivo je i oblikovanje odevnih predmeta koji su tkani i čuvaju tradiciju od zaborava kao i dizajnirani kostimi koji prate novine u tehnologiji izrade materijala.

Kod učenika takođe postoji ideja da pojedinim proizvodima osmisle novu, savremeniju ambalažu koja bi privukla širu javnost i opravdala kvalitet samog proizvoda. Takođe svaki brend prati grafički identitet koji, u skladu sa proizvodom, ima svoj vizuelni prikaz, stilizovan, kaligrafski, geometrijski, jednom rečju jasan, upečatljiv i estetski skladan.

Radovi učenika izloženi su u galeriji “Forma” u Ulici Ilije Ognjanovića 3, a svi zainteresovani mogu je besplatno pogledati do 13. marta, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.