Izložba sitnih životinja

VIDEO K9: Vojvođanski savez za odgoj i zaštitu sitnih životinja i Udruženje za zaštitu sitnih životinja Novi Sad predstojećeg vikenda organizuju svoju 57. po redu Međunarodnu izložbu.

174

U subotu, 14. i nedelju, 15. decembra za posetioce će biti otvorena 57. Međunarodna izložba sitnih životinja koju na Sajmu organizuju Vojvođanski savez za odgoj i zaštitu sitnih životinja i Udruženje za zaštitu sitnih životinja Novi Sad.


“Što se tiče same izložbe ona je međunarodnog karatera kao što sam rekao. Znači, dolaze nam prijatelji iz regiona koji su nam uvek ranije dolazili. Mi idemo kod njih, sad malo teže kada je u pitanju Evropska Unija zbog određenih papira, dokumentacije”, kazao je Todor Žikić iz Udruženja za zaštitu sitnih životinja.

Na izložbi će biti zastupljeni golubovi, živina, kunići i druge sitne životinje domaćih i stranih uzgajivača, a od ove godine, nakon dužeg vremena, imaju i podršku grada.

“Biće nadamo se i ptica. Sve zavisi od vremena, pošto ptice moraju da imaju određenu temperaturu u hali da bi mogle da budu tih nekoliko dana. Ocenjivanje će vršiti međunarodne sudije iz regiona, takođe iz Evrope. Znači, neće biti isključivo domaće sudije nego što bi se reklo biće neki miks. Ove godine je pokrovitelj izložbe grad Novi Sad što nam je izuzetno drago. Posle jako mnogo godina se to desilo, jer udruženje je uvek imalo grad iza sebe”, kazao je Žikić.

Žikić je podsetio i na to da je naš grad geografski dobro pozicioniran i predstavlja brend sam po sebi, pa nije čudno da se ovakva manifestacija od regionalnog značaja održava baš u Novom Sadu. Ulaz će, kako je rekao, biti besplatan za majke s decom, bake i uniformisana lica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.