IZLOŽBA ORUŽJA I VOJNE OPREME

VIDEO K9: Velika kolekcija vatrenog i hladnog oružja kojim se ratovalo za vreme Prvog svetskog rata, izložena je u Muzeju grada Novog Sada. Pored artiljerijskog oruđa, posetioci imaju priliku da vide i mnogobrojna materijalna sredstva poput odlikovanja i vojnih dokumenata.

458

Pored mnogobrojnih manifestacija koje su u protekloj godini obeležile stogodišnjicu Prvog svetskog rata, u Muzeju grada Novog Sada može se pogledati izložba pod nazivom “Oružje i vojna oprema iz Prvog svetskog rata”, autora Siniše Jokića. Ovom izložbom predstavljena su sredstva rata, odnosno ono čime se ratovalo pre 100 godina.

Na izložbi se može videti prstenje od svega nekoliko grama težine do topova koji su teški nekoliko tona, takođe izloženo je i mnogobrojno artiljerijsko oruđe poput mitraljeza, puškomitraljeza, više desetina komada pušaka, pištolja, revolvera, sablji, mačeva, noževa, kao i mnogih drugih materijalnih sredstava.

Ova izložba biće otvorena najmanje godinu dana sa raznim dopunama sadržaja, napomenuo je autor, Siniša Jokić, a može se pogledati u Centralnoj zgradi Muzeja Grada Novog Sada, na Petrovaradinskoj tvrđavi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.