Izložba o vojvođanskim Mađarima u Strazburu

VIDEO K9: U Strazburu je sinoć otvorena izložba o kulturnom nasleđu vojvođanskih Mađara. Izložbu je upriličio poslanik Evropskog parlamenta Andori Deli kao priliku da se evroparlamentarci, tokom četiri dana plenarnog zasedanja, bliže upoznaju sa kulturnim nasleđem Mađara u Vojvodini.

396

Izložbu postavljenu u Evropskom parlamentu čini dvadesetak slika koje ustupio Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara iz Sente, a ideja je da se evropska javnost, političari i donosioci odluka upoznaju sa vrednostima i tradicijom vojvođanske mađarske zajednice.

Posetioci izložbe moći će da se na kreativan i moderan način upoznaju sa arhitektonskim nasleđem, narodnim nošnjama, gastronomskim specifičnostima, običajima i drugim segmentima važnim za očuvanje identiteta vojvođanskih Mađara, rekao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, koji je otvorio izložbu.

Ssa aspekta evropskih integracija, prema rečima poslanika EP Andora Delija, treba istaći da je ta zajednica, a i Vojvodina kao multikulturalna regija, nešto što može da da svoj doprinos ukupnom evropskom kulturnom nasleđu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.