Izložba o Vladičanskom dvoru u Arhivu grada

VIDEO K9: Povodom 120 godina od izgradnje Vladičanskog dvora u Novom Sadu danas je otvorena prigodna izložba u zgradi gradskog Istorijskog arhiva.

0
29

Izložba ”Vladičanski dvor u Novom Sadu – 120 godina od izgradnje” koja je otvorena u Istorijskom arhivu Grada, predstavlja istorijat gradnje ovog velelepnog objekta, ali i bogoslužbene predmete, umetnička dela, nameštaj, dokumente, stare knjige i fotografije koji se u Dvoru danas čuvaju.

Izložbu je otvorio protoprezviter Miodrag Šipka arhijerejski namesnik novosadski prvi, a svečanosti su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Stanko Ljubičić i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, koji je istakao da je negovanje kulturno-istorijske baštine važan segment kulture, odnosno očuvanja identiteta našeg grada i naše države. 

Izložba ”Vladičanski dvor u Novom Sadu-120 godina od izgradnje” nastala je u saradnji Muzeja Grada Novog Sada, Eparhije bačke i Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, a autori su muzejska savetnica dr Gordana Petković i upravnik riznice Eparhije bačke đakon Miroslav Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.