Izložba o caru na četiri trona u Zrenjaninu

VIDEO K9: U zrenjaninskoj Gradskoj kući juče je priređen prijem za konzulku u ambasadi Republike Češke, nakog čega je u Istorijskom arhivu otvorena izložba pod nazivom ,,Životni put Karla IV u četrnaest tačaka – Car na četiri trona’’.

327

Prvi sekretar ambasade Češke u Srbiji i konzul Petra Feikova posetila je Grad Zrenjanin gde je najpre za nju upriličen prijem u Plavom salonu Gradske kuće tokom kojeg je razgovarala sa predstavnicima lokalne samouprave.

Nakon toga usledilo je zvanično otvaranje izložbe u Istorijskom arhivu pod nazivom ,,Životni put Karla IV u četrnaest tačaka – Car na četiri trona’’.

Izložba je postavljena povodom obeležavanja 700.godišnjice rođenja Karla IV koji je najviže pažnje posvetio ekonomskom i intelektualnom zemlje. O značaju izložbe govorila je konzulka Petra Feikova.

“Ova izložba je veoma važna zbog ličnosti Karla IV koji je bio jedan od najvećih kraljeva naše zemlje i zapravo on je i dalje deo naše veoma bogate istorije. Ova izložba je postavljena povodom 700 godišnjice rođenja Karla IV, i do sada je prikazana u mnogim drugim gradovima u Srbiji kao što su Beograd, Bela Crkva, Kragujevac i mnogi drugi”, rekla je konzulka Feikova.

Izložba je u Zrenjaninu postavljena u saradnji sa Istorijskim arhivom i Turističkom organizacijom grada čiji je predstavnik Jaroslav Stevanov naglasio značaj Praga kao popularne turističke destinacije.

Izložbu ,,Životni put Karla IV u četrnaest tačaka – Car na četiri trona’’ Zrenjaninci će moći da pogledaju u narednih mesec dana u Istorijskom arhivu Zrenjanin. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.