Izložba o caru na četiri trona u Zrenjaninu

VIDEO K9: U zrenjaninskoj Gradskoj kući juče je priređen prijem za konzulku u ambasadi Republike Češke, nakog čega je u Istorijskom arhivu otvorena izložba pod nazivom ,,Životni put Karla IV u četrnaest tačaka – Car na četiri trona’’.

267

Prvi sekretar ambasade Češke u Srbiji i konzul Petra Feikova posetila je Grad Zrenjanin gde je najpre za nju upriličen prijem u Plavom salonu Gradske kuće tokom kojeg je razgovarala sa predstavnicima lokalne samouprave.

Nakon toga usledilo je zvanično otvaranje izložbe u Istorijskom arhivu pod nazivom ,,Životni put Karla IV u četrnaest tačaka – Car na četiri trona’’.

Izložba je postavljena povodom obeležavanja 700.godišnjice rođenja Karla IV koji je najviže pažnje posvetio ekonomskom i intelektualnom zemlje. O značaju izložbe govorila je konzulka Petra Feikova.

“Ova izložba je veoma važna zbog ličnosti Karla IV koji je bio jedan od najvećih kraljeva naše zemlje i zapravo on je i dalje deo naše veoma bogate istorije. Ova izložba je postavljena povodom 700 godišnjice rođenja Karla IV, i do sada je prikazana u mnogim drugim gradovima u Srbiji kao što su Beograd, Bela Crkva, Kragujevac i mnogi drugi”, rekla je konzulka Feikova.

Izložba je u Zrenjaninu postavljena u saradnji sa Istorijskim arhivom i Turističkom organizacijom grada čiji je predstavnik Jaroslav Stevanov naglasio značaj Praga kao popularne turističke destinacije.

Izložbu ,,Životni put Karla IV u četrnaest tačaka – Car na četiri trona’’ Zrenjaninci će moći da pogledaju u narednih mesec dana u Istorijskom arhivu Zrenjanin. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.