Izložba “Nasilje ima jedno lice”

VIDEO K9: "Nasilje ima samo jedno lice" naziv je interaktivne izložbe koja će narednog utorka, 11. maja, biti održana u Novom Sadu u organizaciji SOS ženskog centra.

0
13

Interaktivnu izložbu “Nasilje ima jedno lice” SOS ženski centar sprovodi u okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” koji je projekat Vlade Švajcarske, a sprovode ga dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Ono što je razlikuje ovu izložbu od drugih je da se u ulozi žive knjige ne nalaze žrtve nasilja već volonterke i aktivistkinje SOS ženskog centra koje pričaju priče žena koje su pretrpele nasilje i koje se na taj način nalaze u ulozi modela. U paru sa njima nalazi se i druga volonterka u ulozi kustoskinje koja posetiocima daje činjenice o nasilju. Posetioci će moći da razgovaraju sa modelom, da postavljaju pitanja, a da od kustoskinje ove neobične “izložbe“ dobiju informacije o nasilju.

Ideja  je da posetiocima približe dinamiku nasilja u porodici „iznutra“, iz ugla onih koje su preživele nasilje, kako bi preneli poruku da je svačija priča jednako važna, smanjili nerazumevanje prema fenomenu nasilja, dinamiku i prebacivanje krivice na žrtvu, kažu u SOS centru.

Interaktivna izložba “Nasilje ima jedno lice” biće održana u utorak, 11. maja, sa početkom u 17 časova u prosotorijima Kulturnog centra Lab.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.