Izložba minerala i fosila u Novom Sadu

VIDEO K9: Od petka će u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode sugrađani moći da vide zanimljivu izložbu minerala i fosila iz raznih krajeva naše zemlje. Ovu izložbu, po 14. put, organizuje Društvo ljubitelja minerala i fosila GEO PAN.

299

Izložbu minerala koju će od petka sugrađani moći da pogledaju u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode činiće i deo posvećen fosilima iz istočne i zapadne Srbije, zatim kristali i rukotvorine iz privatnih zbirki članova Društva ljubitelja minerala i fosila GEOPAN

Ulaz na ovu izložbu koja će u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode biti otvorena mesec dana, od 15. juna do 13. jula, je besplatan za posetioce.

“To je naša redovna godišnja izložba u njihovim prostorijama. Biće otvorena u petak sa malim, kratkim predavanjem koje će održati profesorka Katarina Čobanović, inače članica ovog društva, a naslov predavanja je Istraživanja trahita Fruške gore u istraživanjima Aleksandra V. Popovića, geologa iz Sremskih Karlovaca, koji je uglavnom zaboravljen, a to je jedan, možda, od prvih istraživača Fruške gore u 18. veku”, rekla je Dragica Stojiljković iz GEO PAN-a.

Cilj ovog neprofitnog društva je, prema njenim rečima volonterski rad kroz sakupljanje minerala iz prirode i njegovo predstavljanje široj javnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.