Izložba “Endi Vorhol” u Muzeju grada Novog Sada

Kolekcija radova jednog od osnivača i najznačajnijeg predstvanika američkog pop arta, Endi Vorhola, predstavljena je novosadskoj publici u okviru izložbe „Andy Warhol“ u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

221

Postavku izložbe čini ukupno 48 originalnih dela slavnog umetnika, rađenih u različitim grafičkim tehnikama i u tehnici akvarela.

“Siguran sam da će ova izložba izazvati veliko interesovanje publike, s obzirom na to da je reč o umetniku koji je stvorio pop art, i koji je i danas inspiracija mnogima. Novi Sad je uvek bio svojevrsan centar kulture i umetnosti, i naša publika je već navikla na kvalitetne sadržaje”, istakao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je otvorio izložbu.

Posetioci će biti u prilici da do 25. juna vide njegove reprezentativne i prepoznatljive radove, poput čuvenih serigrafija Merlin Monro, Mao, Campbellˊs soup, kao i delo „Brzi klizač“ (Speed Skater) koje je bilo simbol takmičenja u brzom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine.

Izložbu „Andy Warhol“ Muzej grada Novog Sada realizuje u saradnji sa Visconti Fine Art galerijom iz Ljubljane i Srednjoevropskim kulturnim centrom iz Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.