Izložba “Endi Vorhol” u Muzeju grada Novog Sada

Kolekcija radova jednog od osnivača i najznačajnijeg predstvanika američkog pop arta, Endi Vorhola, predstavljena je novosadskoj publici u okviru izložbe „Andy Warhol“ u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

0
369

Postavku izložbe čini ukupno 48 originalnih dela slavnog umetnika, rađenih u različitim grafičkim tehnikama i u tehnici akvarela.

“Siguran sam da će ova izložba izazvati veliko interesovanje publike, s obzirom na to da je reč o umetniku koji je stvorio pop art, i koji je i danas inspiracija mnogima. Novi Sad je uvek bio svojevrsan centar kulture i umetnosti, i naša publika je već navikla na kvalitetne sadržaje”, istakao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je otvorio izložbu.

Posetioci će biti u prilici da do 25. juna vide njegove reprezentativne i prepoznatljive radove, poput čuvenih serigrafija Merlin Monro, Mao, Campbellˊs soup, kao i delo „Brzi klizač“ (Speed Skater) koje je bilo simbol takmičenja u brzom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine.

Izložbu „Andy Warhol“ Muzej grada Novog Sada realizuje u saradnji sa Visconti Fine Art galerijom iz Ljubljane i Srednjoevropskim kulturnim centrom iz Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.