Izložba Đurića i Popovića u Kulturnom centru

VIDEO K9: Po prvi put u našem gradu su izložena dela likovnih umetnika Miodraga Dada Đurića i Ljube Popovića. Izložba je za posetioce ovog vikenda otvorena u Kulturnom centru Novog Sada.

0
532

Novosađani imaju priliku da do 10. septembra u Likovnom salonu Kulturnog centra, vide dela naših svetski priznatih likovnih umetnika Miodraga Dada Đurića i Ljube Popovića. 

“U pitanju su dve kompozicije velikog formata diptih, Dada Đurića, koji dolazi čak iz Njujorka i Lepotica Dana, Ljube Popovića, koja nam dolazi iz Pariza. Dela ova dva umetnika izložena su u privatnim i muzejskim kolekcijama elitnih muzeja po čitavom svetu, a imamo priliku po prvi puit da ih vidimo u Novom Sadu zahvaljujući saradnji Kulturnog centra i fondcije Plavo”, rekla je Fata Katanović, PR KCNS.

U nameri da približe široj javnosti dela ova dva umetnika, u Kulturnom centru je organizovana i tribina o značaju njihovih dela.

“Svaki od stručnjaka koji će večeras govoriti, svako sa svoje tačke kompetencije, sa svoje vrste umetnosti, podvlačiće duž koja će se seći u tački poetike ova dva umetnika… na otvaranju izložbe”, kazala je Katanović.

Stvaralaštvo Dada Đurića i Ljube Popovića ne izučava se na Istoriji umetnosti, pa je večerašnja tribina svojevrsna prilika za nova saznanja o delima ova dva umetnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.