Izložba dela Save Šumanovića

VIDEO K9: Najveća izložba dela Save Šumanovića biće otvorena u subotu, 24. septembra, u 20,22 časa na Trgu galerija, što će označiti i početak Nedelje vizuelne umetnosti u okviru aktuelnog Kaleidoskopa kulture u Novom Sadu.

0
19

Jedinstvena izložba u Srbiji „Sava Šumanović i evropski realizmi između dva svetska rata”, koja će obuhvatiti najveći broj dela jednog od najznačajnijih srpskih slikara, tri izložbene postavke i povezati čak četiri zemlje, biće otvorena u subotu, 24. septembra, simbolično u 20.22 časa na Trgu galerija i time označiti početak Nedelje vizuelne umetnosti u okviru aktuelnog Kaleidoskopa kulture u Novom Sadu.

Ovo je jedan od ključnih projekata Evropske prestonice kulture, koji povezuje galerije od nacionalnog značaja – Spomen-zbirku Pavla Beljanskog i Galeriju Matice srpske, gde će biti dve izložbene postavke, u Galeriјi likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, koja ima programski udeo, kao i Galeriji slika „Sava Šumanović” u Šidu, gde će biti treća izložbena postavka.

Devet vrhunskih dela Save Šumanovića nalaze se u Spomen-zbirku Pavla Beljanskog, a 13 u Galeriji Matice srpske.

Kaleidoskop kulture traje do 7. oktobra, a nakon nedelje vizuelne umetnosti, poslednja nedelja posvećena je primenjenoj umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.