Izložba dečjih radova “Mamin dar”

VIDEO K9: U susret 8. martu, na prvom spratu SPENS-a održana je priredba i izložba radova dece iz vrtića. U okviru kulturno-zabavnog programa pod nazivom "Mamin dar", uručene su nagrade mališane koji su se pokazali kao najbolji slikari.

0
784

Godinama u nazad pred 8. mart nekoliko novosadskih vrtića organizuje priredbu za decu predškolskih ustanova, vrtića, ali i za mame i tate.

Pored priredbe, mališani se takmiče za najlepše naslikan portret mame.

“Učestvovali su sa likovnm radovima, deca su to radila u vrtiću, sve su od sebe dali da se likovno izraze, da izraze svoje emocije i osećanja. Znamo da je likovno u tom uzrastu izuzetno važno, da se deca razvijaju i maštaju. Učestvovaće u ovom programu i sa pokretnim igrama, gde se svako izražava na svoj način, pripremili su po dve numere, a uključili smo i porodicu”, rekla je Slavica Delibašić, pedagog.

U okviru programa recitovane su pesme o mami, a deo programa bio je posvećen i našem gradu. Na priredbi je učestvovalo oko 100 mališana.

“Imamo puno projekata koje radimo sa decom. Imamo sportske aktivnosti, radimo muzičke aktivnosti, radimo puno stvari i sarađujemo sa Tvrđavom, deca obilaze muzeje. Sa svim institucijama sarađujem,o koje su u interesu dečije psihe i psihičkog razvoja”, navela je Delibašić.

Većina predškolskih ustanova i vrtića povodom 8. marta pravi različite priredbe sa decom, kako bi ih podstakli na razmišljanje, ali i na druženje. Danas je to bila izložba slika “Moja mama” koju su deca poklonili svojim majkama za 8 mart.

Podsetimo, 8. mart, Međunarodni dan žena, posvećen je svim ženama, zato ih sutra nemojte zaboraviti. Mali znak pažnje, cvet ili lepa reč, dobro će doći.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.