Izletnici počistili za sobom

Posetiocima izletišta tokom proslave 1. maja je iz uprave Nacionalnog parka upućena je zahvalnost zbog odgovornog boravka na Fruškoj gori.

0
72

Izletnici koji su tokom 1. maja boravili na Fruškoj gori savesno su tokom proslave odlagali otpad zbog čega im je iz uprave Nacionalnog parka upućena posebna zahvalnost.

Prema saopštenju iz ovog preduzeća, Frušku goru je za dane prvomajskih praznika posetilo između 150 i 300 hiljada izletnika. Zabeležen je samo jedan slučaj devastacije i neprimerenog ponašanja, a do incidenta je došlo kada je nekoliko mladića peklo prase kraj spomenika “Sloboda” na Iriškom vencu.  

Spomenik je, kako navode, ovom prilikom oštećen, ali je pečenje praseta zaustavljeno u početnoj fazi, pa oštećenja nisu velika. O incidentu je sačinjen zapisnik prema kojem će nadležni organi dalje postupati. Povodom toga reagovao je i Muzej žrtava genocida koji je ovaj čin nazvao anticivilizacijskim ponašanjem te apelovao na građane da se “dostojanstveno odnose prema kulturnim dobrima koji svedoče o stradanju i/ili junaštvu predaka tokom Drugog svetskog rata”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.