Izlaz iz Medijskog lavirinta

VIDEO K9: Na platou u Kineskoj četvrti smešten je Medijski lavirint Novosadske novinarske škole iz kojeg je moguće izaći prateći samo istinite i tačne informacije. Ova zanimljiva instalacija otvorena je za građane do 21. jula.

0
10

Novosađani do 21. jula imaju priliku da u Kineskoj četvrti, ili Kreativnom distriktu, kako je sada zovu, posete izložbenu instalaciju Medijski lavirint, koja služi kao interaktivni poligon za edukaciju o medijskim manipulacijama i dezinformacijama.

Ova instalacija veličine 10x10m deo je projekta Novosadske novinarske škole koji realizuje uz podršku Evropske prestonice kulture.

Medijski lavirint funkcioniše na dva nivoa i postavljen je u okviru manifestacije Evropske prestonice kulture.

Ka izlazu iz ovog lavirinta vode samo istinite i tačne informacije.

Lavirint je otvoren od 10 ujutro do 10 sati uveče i otvoren je za sve, uključujući roditelje s decom, kojima je potraga za izlazom sama po sebi atrakcija.

U saradnji sa timom Novosadske novinarske škole, spoljni zid lavirinta kreirala je etablirana ilustratorka i dizajnerka Olivera Popović, poznata i kao Oli Popins, dok je na izradi konstrukcije i dizajnu unutrašnjojsti zajedno s novinarima i ekspertima iz NNŠ radio umetnički kolektiv Karkatag koji stvara inovativne mašine, instalacije i automate koristeći modernu tehnologiju, industrijske materijale, električne alate, uvek stavljajući u prvi plan interakciju s publikom ili običnim prolaznicima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.