IZGRADNJA “SRPSKOG MENHETNA” U BEOGRADU

720

(VIDEO K9) Samo dan nakon što je Dačić najavio smenu Đilasa, gradonačelnik Beograda izjavio je da sa Vučićem ima odličnu saradnju, a da se ona najviše ogleda u postizanju konsenzusa u mnogim stvarima, poput rešenja Kosovskog pitanja, ali i poput izgradnje metroa i realizacije projekta “Beograd na vodi”.

Izgradnja metroa i realizacija projekta “Beograd na vodi” promeniće sliku naše prestonice, tvrdi gardonačelnik Beograda. Beograd na vodi je projekat preuređenja Savskog amfiteatra. Ovaj deo Beograda mogao bi da bude biser prestonice, a godinama već predstavlja ruglo Beograda na kome se nalazi železnička stanica, depoi, šljunkare, skladišta, parkinzi i slično. O Beogradu na vodi razgovara se već desetinama godina, ali se sada konačno krenulo i u njegovu realizaciju.

Zapušteno priobalje Save bilo bi rekonstruisano i postalo bi kulturna, biznis i turistička meka. Izgradila bi se nova mreža ulica, trgova, šetališta, parkova, luksuznih hotela, stambenih i poslovnih zdanja, uz velike zelene površine. Luksuzni kompleks, kako je naveo, bio bi odvojen posebnim kanalom. Prema rečima Đilasa projekat je veliki njegova realizacija trajaće dugo, te će zbog toga biti podeljena u nekoliko faza.

Ovaj deo Beogarda u buduće bi mogao da ponese i kolokvijalno ime “Srpski Menhetn”, koji bi se prostirao na 80 hektara najatraktivnijeg i najskupljeg zemljišta uz obalu reke, od Savske ulice do Brankovog mosta. Đilas je naveo da je za relaizaicju ovakvog projekta potrebna saradnja svih nivoa vlasti i istakao da ima veoma dobru saradnju sa Aleksandrom Vučićem.

Vučić je takođe naajvio da će povodom srpskog menhetna pozvati Dragana Đilasa na razgovor, bez obzira na Dačićeve najave o smeni gradonačelnika. Podsetimo, početak realizacije projekta “Beograd na vodi” bila je jedna od glavnih tačaka u predizbornoj kampanji Aleksandra Vučića za gradonačelnika Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.