Izgradnja nove ulice na Telepu

VIDEO K9: Na Telepu je u toku izgradnja nove ulice koja će povezivati ulice Kiš Ernea i Ilirsku i koja bi trebala da bude gotova do kraja januara.

0
24

„Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je radove na infrastrukturnom opremanju lokaliteta između ulica Kiš Ernea i Ilirske, sa ciljem da se obezbedi pristup novoizgrađenim višestambenim objektima i ovaj prostor učini funkcionalnijim za život“.

U Gradskoj upravi navode da će u novoplaniranoj ulici biti izgrađena 94 metra kolovoza, kao i obostrane pešačke staze i kolski prilazi.

Predviđeno je i povezivanje pešačkih tokova ulice Kiš Ernea sa Bulevarom patrijarha Pavla, kao i izgradnja tri parking mesta ispred stambenog objekta u Kiš Ernea br. 55.

Mini oaza zelenog pojasa naći će se između kolovoza i trotoara, a zadržavanje atmosferskih voda na saobraćajnici i parkingu biće rešeno, kako je precizirano, nivelacijom terena i izgradnjom 9 slivnika, a predviđeno je i postavljanje vodovodne mreže i kanalizacije.

Propala ograda sa severne strane nove ulice biće srušena, a planirana je nabavka i postavljanje 3D panelne ograde ukupne dužine od 76m.

Biće postavljeno i 5 stubova javnog osvetljenja.

Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je oko 18 miliona 959 hiljada dinara, a završetak radova očekuje se krajem januara sledeće godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.