Izgradnja još 3 nova dečija igrališta

VIDEO K9: Našim najmlađim sugrađanima će uskoro biti na raspolaganju još tri dečija igrališta u Novom Sadu.

0
21

Novi Sad je započeo radove u okviru nabavke i ugradnje opreme i podloge za dečija igrališta na otvorenom na tri lokaliteta, a na radost najmlađih sugrađana koji će uskoro dobiti nove prostore za igru i razonodu.

Postavljanje novih dečijih igrališta počelo je na Sajlovu u ulici Dragomira Bojanića Gidre, u Adicama uz postojeći basket teren u ulici Mladena Stojanovića i u Petrovaradinu, uz ulicu Branislava Bukurova kod Mišeluka. Na Sajlovu i Adicama obavljeni su radovi na pripremi podloge, izlivanjem betonskog sloja, preko kog će biti postavljena podloga od tartana, dok je u Petrovaradinu u toku obeležavanje terena.

Postavljanje podloge od tartana i rekvizita na sva tri igrališta, u zavisnosti od povoljnih vremenskih uslova, planirano je za prvu polovinu februara. Igrališta će biti novije generacije i sadržavaće nekoliko rekvizita – multifunkcionalni kompleks sa dva tobogana i ljuljaškom gnezdo, dva tornja sa toboganom, za mlađu i za stariju decu, dve njihalice na opruzi, metalnu ljuljašku sa dve sedalice, krivu metalnu klackalicu, drvenu klackalicu i penjalicu u obliku piramide, precizirano je iz Gradske uprave. Sva dečija igrališta biće ograđena i opremljena odgovarajućim urbanim mobilijarom.

Ukupna vrednost ove investicije je 22 miliona i 700 hiljada dinara, a očekivani rok za završetak radova je kraj februara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.