Izgradnja autoputa Novi Sad – Ruma

O auto-putu Novi Sad - Ruma govori se već dugo, a pre desetak dana konačno je učinjen korak napred. Naime, potpisan je Ugovor o izradi idejnih projekata za izgradnju ovog puta, potvrdio je potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović.

558

Pre desetak dana potpisan je Ugovor o izradi idejnih projekata za izgradnju autoputa Novi Sad – Ruma, potvrdio je potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović.

“Pre desetak dana su od strane investitora, Ministarstva saobraćaja i Uprave za kapitalna ulaganja potpisani ugovori o izradi idejnih projekata za autoput Novi Sad – Ruma, a naredna godina će biti godina projektovanja”, rekao je Mirović.

Mirović je istakao da bi se projekti u pokrajini i bolje i brže realizovali da je saradanja između pokrajinske i republičke vlasti bolja.

“Uspeli smo da pokažemo da je moguće imati koncept okupljanja oko projekata u Vojvodini, koji uvek mora i treba da bude ključna poluga za razvoj Vojvodine. Jako je bitna simbolika da je i u ovom antagonističkom modelu koji je danas na snazi u odnosu pokrajinske administracije prema Republičkoj vladi, moguće napraviti nekoliko koraka napred”, naveo je Mirović.

Izgradnja auto puta Novi Sad – Ruma trebalo bi da bude podeljena u četiri deonice: Ruma – ulaz u tunel kroz Frušku goru, druga deonica je sam tunel, treća izlaz iz tunela do petlje na Mišeluku i četvrta obilaznica oko Petrovaradina.

To je, po Mirovićevim rečima, projekat koji je ekonomski isplativ, jer i eventualni koncesionar može da nađe svoj interes na tom putu kojim će prolaziti više od 5.000 automobila dnevno, ali i veoma kompleksan projekat koji obuhvata novi most na Dunavu, koji od Petrovaradina preko Rafinerije, izlazi na auto put Beograd – Subotica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.