Izgledni radovi u Emanuila Jankovića

VIDEO K9: U narednom periodu ulice Emanuila Jankovića i Zidarska na Klisi, mogle bi dobiti kanalizaciju i novi izgled. Na infrastrukturne probleme u Ulici Emanuila Jankovića koja vodi do nasipa i zgrade TV Kanala 9.

0
20

Nakon što je Kanal 9 izveštavao o katastrofalnom stanju puta u ulici Emanuila Jankovića na Klisi, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije sada je raspisala i javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u ovoj ulici, kao i u Zidarskoj.

Podsetimo, zbog nepostojanja adekvatne kanalizacije u ovoj ulici, ogromne bare nakon padavina uobičajena su slika u ovoj ulici prepunoj rupa i ulegnića.

Osim toga, put nema ni obeleženu kolovoznu traku, niti stazu za pešake i bicikliste.

S obzirom da Ulice Emanuila Janković i Zidarska nemaju rešeno odvođenje otpadnih voda, neophodno je projektovanje nedostajuće kanalizacione mreže u produžetku ulice Emanuila Jankovića prečnika 250 mm u dužinu od oko 150 metara, dok je u Zidarskoj ulici neophodno isprojektovati kanalizacionu mrežu prečnika 250 mmu dužini od oko 150 metara kao i trase na ukrštanju sa ulicama, navodi se u Tehničkoj dokumentaciji.

Projektnom dokumentacijom neophodo je obraditi kućne priključke kao i veze spojeva novoprojektovane mreže sa postojećom mrežom u zoni raskrsnica.

Rok za dostavljanje ponuda je 11. maj, ukupna vrednst javne nabavke procenjena je na 333. 333 dinara bez pdv-a, a trajanje ugovora važi 90 dana.


Prema odgovoru iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, nakon radova na izgradnji kanalizacije pristupiće se radovima na izgradnji saobraćajnih površina u ovim ulicama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.