Izgledan izgradnja regionalne deponije

VIDEO K9: Izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom sve je izglednija, a najviše primedbi na ovaj projekat imaju sugrađani koji žive u naseljima nejbližim deponiji, Nemanovcima i Pejićevim Salašima.

0
13

Budući Regionalni centar za upravljanje otpadom za Novi Sad i još sedam opština biće, na nešto više od 244 hektara, izgrađen na mestu sadašnje gradske deponije uz put Novi Sad – Temerin i projektovan je tako da na njemu bude adekvatno odlagan otpad u naredih 40 godina, počev od 2023. godine, gde bi bilo odloženo oko 7,5 miliona kubnih metara smeća. Javna rasprava o ovom projektu okončana je 26. aprila, a najviše primedbi imala je grupa građana iz Nemanovaca i Pejićevih Salaša koji su predali peticiju sa 1.450 potpisa sugrađana.

Mnogo ozbiljniji problem u ovom slučaju je, prema njegovim rečima, zauzimanje pašnjaka ispred Nemanovaca koji je pripadao mesnim zajednicama Pejićevi Salaši i Nemanovci, koji im je bio zakonski vraćen i na koji su plaćali porez, a koji je kasnije oduzet.

Građani ova dva naselja pozivaju se i na član važeće Uredbe o odlaganju otpada na deponije iz 2010. godine, koji je, kako kaže već dva puta odbijen u ranijim žalbama.

Odbornici Skupštine grada povećali su za 3 miliona dinara sredstva za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju transfer stanica u Regionu za upravljanje komunalnim otpadom za Grad Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.