Izdata dozvola za gradnju gondole na Zlatiboru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je izdalo Opštini Čajetina građevinsku dozvolu za prvu fazu izgradnje gondole na Zlatiboru, čime je omogućen početak izgradnje krajnje stanice Tornik, a nakon što je ta opština ovoga puta predala potpunu i ispravnu dokumentaciju.

0
480

U saopštenju se navodi da ovaj primer dokazuje da u Srbiji politički motivisani pritisci i zaobilaženje propisa nisu način da se dođe do dozvole za gradnju, već je način poznat i isti za sve investitore – podnošenje potpune dokumentacije bez tehničkih propusta.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uvek je spremno da, u slučaju nesnalaženja investitora, pruži tehničku pomoć u pripremi dokumentacije, kao što je to uradilo i u slučaju Opštine Čajetina, koja je četvrti put uspela da podnese ispravna dokumenta.

Opština Čajetina je prethodna tri puta odbijena samo iz jednog jedinog razloga – nije podnosila ispravnu dokumentaciju, iako su im više puta date precizne instrukcije šta je potrebno izmeniti kako bi ispunili zakonske uslove da zahtev bude pozitivno rešen.

Od svih investitora, pa i od Čajetine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture traži ni manje ni više, nego da pripreme tehnički ispravan projekat i poštuju sve bezbednosne standarde.

 

Čim to učine, mogu da računaju na građevinsku dozvolu za svega nekoliko radnih dana, jer Srbija danas ima moderan elektronski sistem koji to omogućava, i za koji je dobila priznanje od svetskih institucija.

 

Ministarstvo podseća da podržava izgradnju gondole na Zlatiboru od samog početka, jer će tim projektom jedna od najlepših planina u Srbiji postati još atraktivnija za turiste, a zlatiborski kraj će moći da se ekonomski još brže razvija.

Ministarstvo je ovakav stav pokazalo i na delu, omogućavajući Opštini Čajetina da projekat realizuje u više faza, pružanjem stručne podrške investitoru u procesu pribavljanja dokumentacije i izdavanjem lokacijskih uslova u roku višestruko kraćem od zakonskog.

Takođe, Ministarstvo ovoj opštini na vreme skreće pažnju da je u obavezi da i za preostale faze izgradnje panoramske gondole, za početnu i međustanicu, kao i trasu gondole, podnese uredne zahteve koji će biti na isti način rešavani – brzo i efikasno.

Međutim, kao što se bori za izgradnju u skladu sa zakonom, u skladu sa istim principom, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture očekuje i da će Tužilaštvo postupiti po prijavi za organizovani kriminal u Opštini Čajetina iz 2015. godine, i o tome obavestiti javnost, ističe se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.