Izbori 2022.

VIDEO K9: Izgradnja novog Žeželjevog mosta bila je, prema oceni sugrađana, najbolji neimarski projekat u gradu poslednjih godina, rekao je u našem Otvorenom ekranu potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

0
28

Time će grad, međutim, kako je istakao, tek dostići nivo na kojem je bio pre rata devedestih godina, zbog čega je na republičkom nivou insistirao za gradnju i četvrtog mosta, kako na takvu građevinu sugrađani ne bi čekali još dve decenije.

Govoreći o predstojećoj izgranji mosta u produžetku Bulevara Evrope, Vučević je, između ostalog, rekao da je lokacija za taj most predviđena urbanističim planovima još 1963. godine i ucrtan je u svakom GUP-u.

Taj most će biti gradski most i u režimu saobraćaja kao Most Slobode, istakao je gradonačelnik Novog Sada koji se osvrnuo i na kritike dela javnosti upućene njegovoj izgradnji.

Osim ovog, Vučević je rekao da je u planu izgradnja još dva mosta, pešačko-biciklistički preko stubova nekadašnjeg Mosta Franca Jozefa i tranzitni most koji će, u okviru Fruškogorskog koridora, biti izgrađen preko Dunava između prostora kod termoelektrane Novosadske toplane i nekadašnje fabrike Pobeda u Petrovaradinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.