Izborne liste, vanredno stanje i izbori 2016.

VIDEO K9: U prvoj nedelji nakon raspisivanja izbora u Srbiji, stranke žure sa predajom izbornih lista svojih kandidata kako bi zauzele što bolje pozicije na glasačkim listićima. Vanredno stanje koje je u našoj zemlji proglašeno zbog poplava, neće uticati na održavanje izbora, saopšteno je iz Republičke izborne komisije, ali, izgleda, hoće na izbornu kampanju pojedinih političkih partija.

1242

GIK: SRS na četvrtoj poziciji

Srpska radikalna stranka predala je juče izbornu listu kandidata za odbornike u gradskoj Skupštini, pod nazivom: “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”.

Na izbornoj listi radikala je 78 kandidata i Gradskoj izbornoj komisiji predato je preko 2.500 potpisa podrške građana sa teritorije grada Novog Sada. U kampanji za lokalne izbore u Novom Sadu, Srpska radikalna stranka će nastupati sa sloganom „Novi Sad u sigurne ruke“.

GIK je do sada potvrdio i listu koalicija oko SNS koja je prva na listi, zatim LSV koja je pod rednim brojem 2 i koalicija SPS-JS koja će biti treća na listi.

Dveri i DSS predali listu u 5 do 12 časova

Srpski pokret Dveri i Demokratska stranka Srbije predali su sinoć u pet do dvanaest republičku izbornu listu RIK-u.

Nakon predaje liste predsednica DSS-a, Sanda Rašković Ivić izjavila je da je ova vreme predavanja liste kandidata ove koalicije simbolično u pet do dvanaest, jer je, kako je navela, poslednji trenutak da se vlast u Srbiji promeni, da Srbija postane svoja i slobodna i da prestane da bude NATO kolonija.

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri, istakao je da birači u Srbiji u ovoj zajedničkoj patriotskoj koaliciji Dveri-DSS sada imaju alternativu, koja će na srpsku političku scenu doneti konkretne mere i realna rešenja.

RIK: Vanredna situacija ne ometa izbore

Iz Republičke izborne komisije saopšteno je da vanredna situacija, koja je proglašena u Srbiji zbog poplava, ne ometa rad RIK-a, koja je u stalnom kontaktu sa opštinskim upravama.

Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević rekao je da se prvi put u novijoj parlamentarnoj istoriji dogodilo da se poklope vanredna situacija i predizborna kampanja, ali sprovođenje izbora neće biti dovedeno dovodi u pitanje.

Pokret socijalista otkazuje predizborne skupove

Pokret socijalista saopštio je da je rukovodstvo stranke donelo odluku da tokom trajanja vanredne situacije otkaže sve predizborne skupove, kao i Izbornu skupštinu Pokreta žena socijalista koja je bila zakazana za nedelju 13. marta.

Iz istog razloga otkazano je okupljanje članstva danas u Požarevcu povodom desete godišnjice smrti Slobodana Miloševića. Vence na njegov grob položili su samo članovi užeg rukovodstva ove partije.

Iz te stranke je sapšteno da će tokom trajanja vanredne situacije sve aktivnosti rukovodstva i celokupnog članstva Pokreta socijalista biti usmerene na pružanje pomoći područjima ugroženim poplavama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.