Izbori 2016: SNS o “Stanu”, Zavetnici o medijskoj blokadi

VIDEO K9: Stranke nastavljaju svoju predizbornu kampanju po različitim gradovima Srbije, mada mnoge od njih smatraju da nisu adekvatno zastupljene u medijima, kao i da ih pojedni mediji namerno diskredituju.

547

SNS o problemima u JKP Stan

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu obaveštava javnost da je gradska vlast u Novom Sadu tokom celog mandata maksimalno bila posvećena rešavanju problema u JKP „Stan“, iako je najveći deo problema u pomenutom preduzeću, kako navode, nastao za vreme prethodne vlasti.

Kako postoji više modela prevazilaženja nasleđene teške ekonomske situacije u JKP „Stan“, pored unapred pripremljenog plana reorganizacije, razmatra se i mogućnost javnog privatnog partnerstva kao jednog od modela, kojim bi se uz saglasnost svih poverilaca definisao način namirenja obaveza.

Ukoliko to bude javno privatno partnerstvo, ono će biti sprovedeno po Zakonu, na transparentan način i u postupku gde se mogu javiti sve zainteresovanedomaće i strane kompanije.

Kao odgovorna gradska vlast, za razliku od prethodne vlasti Demokratske stranke, odgovorilismo na svaki predlog, inicijativu i razmatramo svaku mogućnost rešavanja nasleđenih problema u JKP „Stan“.

LSV održala predizbornu konvenciju u Novom sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine održala je preizbornu konvenciju u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu, gde je lider stranke Nenad Čanak poručio da Liga mora biti brana rastućem fašizmu koji je pretnja ne samo u regionu, već i celoj Evropi.

“Na našoj listi za republičke izbore čiji su nosioci Boris Tadić i Čedomir Jovanović, a ja sam prvi na listi, nalaze se i ljudi koji nisu stranački angazovani, ali su provereni antifašisti koji će znati i koji znaju da se suprostave fašizmu, tom najvećem zlu koji je Evropa videla”, rekao je Čanak.

Tadić ubeđen u dobar izborni rezultat 

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je rekao da je apsolutno ubeđen u dobar izborni rezultat. Naveo je da ova koalicija želi da poveća nadležnosti za AP Vojvodinu, želi regionalizaciju Srbije, decentralizaciju, ali i nadležnosti za lokalnu samoupravu.

“Što se tiče pokrajine, doneti su zakoni o vraćanju nadležnosti pokrajini, Statut Vojvodine, zakon o nacionalnim savetima, prenet je deo izvršnih nadležnosti u domenu obrazovanja i kulture na nacionalne savete, obezbeđivana su prava za sve etničke zajednice. Neka neko kaže ko je pre nas to radio. Neka neko kaže ko je više uradio od nas, posle nas. Da li može bolje? Može. Ali, ovi posle nas nisu apsolutno ništa uradili”, naveo je Tadić.

Šešelj: SRS će formirati vladu

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da će posle 24. aprila formirati prvu radikalsku vladu posle Milana Stojadinovića i preuzeti odgovornost za sređivanje stanja u svim sferama društva.

On je osudio saradnju premijera Aleksandra Vučića sa, kako je naveo, osvedočenim srpskim neprijateljima poput Tonija Blera. Šešelj je rekao da Vučić ne može da vodi Vladu Srbije.

Đurđević: Medijska blokada za Zavetnike

Nosilac liste “Za slobodnu Srbiju – Zavetnici – Milica Đurđević” izjavila je danas da postoji i medijska blokada i medijska hajka protiv Zavetnika, sa ciljem da se ta organizacija diskredituje.

“Sva istraživanja međunarodnih organizacija pokazuju da Zavetnici prelaze cenzus. Zapadna agentura u Srbiji, lažni analitičari, NVO i novinari koji se nalaze u medijima pod kontrolom zapadnih struktura pokušavaju da spreče izvestan ulazak Zavetnika u parlament, a tu organizaciju diskredituju i karakterišu kao ekstremističku organizaciju”, kazala je Milica Đurđević.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.