Izbor za najlepši maturski pano Novog Sada

VIDEO K9: U centru grada danas je ozvaničen početak šestog po redu konkursa “Izbor za najlepši maturski pano Novog Sada”.

0
11

Prolaznici u centru Novog Sada i ove godine tokom maja i juna zastajkuju pored maturskih panoa izloženih u Ulici kralja Aleksandra, kao i u izlozima lokala, radnji i kafića.

Ova tradicija u Vojvodini duža je od veka, a od pre šest godina u našem gradu započeta je i nova – Izbor za najlepši maturski pano Novog Sada. Danas je ozvaničen početak ovogodišnjeg konkursa.

Glasanje za najlepši maturski pano u našem gradu je na istoimenoj Fejsbuk stranici, do kraja juna. Ove godine akcije se događaju pridružio i Kabinet gradonačelnika Novog Sada.

Tradicionalni partner ove manifestacije je i Muzej Vojvodine, koji baštini veliki broj starih maturskih panoa, 2015. godine priredio izložbu “Ispit zrelosti”.

Maturske panoe u 19. veku izrađivali su đaci kao poklone svojim razrednim starešinama i bili su prava, rukom oslikavana, umetnička dela. Vremenom je običaj izlaganja panoa održan u ovom delu bivše Austougarske, dok u ostalim krajevima naše zemlje ne postoji ova tradicija.

Stručni žiri na kraju glasanja dodeliće jednu nagradu pobednicima konkursa, a o drugoj će odlučiti lajkovi korisnika društvenih mreža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.