Izazovi socijalnog preduzetništva

VIDEO K9: Konferencija o socijalnom preduzetništvu pod nazivom "Izazovi našeg vremena" održana je danas u svečanoj sali škole "Milan Petrović" na Novom naselju.

0
59

Problemi i mogućnosti zapošljavanja ranjivih grupa kroz socijalno preduzetništvo i socijalne zadruge tema je konferencije “Izazovi našeg vremena” koja je održana je danas u svečanoj sali škole “Milan Petrović” na Novom naselju.

Podsetimo, Zakon o socijalnom preduzetništvu usvojen je u februaru ove godine, a njegova primena počela je u novembru.

Ovu konferenciju organizovalo je Udruženja „Vera ljubav nada“, a predsednik ovog udruženja, Miodrag Blizanac, naveo je kako je kompanija u kojoj je on zamenik direktora primer dobre prakse socijalnog preduzetništva.

Cilj konferencije je otvoreni dijalog o mogućnostima, istraživanjima, izazovima i trendovima u razvoju boljih mogućnosti za zapošljavanje kroz socijalne preduzetništvo, kao i kako unaprediti zapošljavanje marginalizovanih grupa i gde je uloga socijalnog preduzetništva u zapošljavanju ugrožene kategorije stanovništva, koja je uloga socijalnih zadruga u socijalnom preduzetništvu i kako nauka može da pomogne u rešavanju ovih pitanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.