Izazovi grejne sezone

VIDEO K9: Novosađani su, zahvaljujući izmeni gradske odluke i spremnosti Novosadske toplane, ove grejne sezone među prvima u Srbiji imali tople radijatore.

0
144

Novosađane je prijatno iznenadio početak grejne sezone koji je u našem gradu počeo još 1. oktobra, koji je usledio nakon izmene gradske Odluke o snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikaciomog sistema Novog Sada.

“Dakle, maju protekle godine smo imali onu nemilu situaciju sa niskim temperaturama koje su nas zaista sve iznenadile u to doba godine, a mi prosto nismo bili u mogućnosti iz tehničkih razloga da iznova pokrenemo kotlove i grejemo naše sugrađane jer smo, u skladu sa odlukom koja je tada važila, već krenuli u radove na remontu i revitalizaciji tehničkog sistema za narednu grejnu sezonu. Tom leta su usledile te izmene i u skladu sa njima ove godine grejna sezona je otpočela 1. oktobra”, rekla je Ivana Stanimirović, portparolka JKP Novosadska toplana u emisiji “Otvoreni ekran”.

Klima se menja na celoj planeti pa tako i kod nas, te se moramo tome prilagođavati, rekla je Stanimirović, jer je osnovna delatnost Novosadske toplane upravo ta da u svim objektima priključenim na daljinsko grejanje obezbedi optimalnu temperaturu u jesenjim i zimskim mesecima.

“Bez obzira na činjenicu da nam je taj remontni period između dve grejne sezone za radove znatno skraćen, da je izmena odluke usledila kada smo mi već dobro isplanirali našu građevinsku sezonu, kada je najveći broj radova več bio ugovoren, sve smo stigli da završimo. Dakle, u grejnu sezonu smo ušli u nevraćenim površinama u tehnički ispravno stanje, ali to nikako ne znači da imamo problem sa grejanjem. Naprotiv, ono što je najvažnije, najkritičnije deonice vrelovodne mreže su obnovljene”, navela je Stanimirović.

Novosadska toplana je, prema njenim rečima, ove godine rekonstruisala 7 kilometara vrelovodne mreže koja je napunjena i potpuno funkcionalna.

Preostali radovi koji su još uvek aktuelni vezani su za naknadna priključenja pojedinih objekata na vrelovodnu mrežu i oni ni na koji način ne utiču na kvalitet i kontinuitet grejanja u gradu, rekla je portparolka Novosadske toplane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.