“Izađi mi na teglu” u Zrenjaninu

VIDEO K9: Zrenjaninski Trgu slobode bio je poprište novog izdanja manifestacije “Izađi mi na teglu”. U kuvanju ajvara nadmetalo se 10 ekipa od kojih dve najuspešnije učestvovuju u finalu koje će sutra biti održano u Beogradu.

0
42

Ove godine karavan Izađi mi teglu je obišao 12 gradova, a takmičenje je, zbog epidemije korona virusa, održano unešto izmenjenim okolnostima pa se tako, umesto 15 nadmetalo 10 ekipa, koje su imale najviše po 6 članova.

Kao i svake godine, učesnicima su obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so.

Zadatak učesnika bio je da ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara i da se potrude kako bi pripremili najukusniji ajvar i odneli pobedu. Sedma sezona biće krunisana i pokretanjem web platfore koja će okupiti male proizvođače iz Srbije.

Finale sedme sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu “Izađi mi na teglu”, održaće se u partnerstvu sa Centrom beogradskih festivala u subotu, 10. oktobra sa početkom u 11 časova u blizini Ade Ciganlije, gde će se videti ko je najbolji ajvar majstor u Srbiji za 2020. godinu.

Svi učesnici će, prema sada već ustaljenom običaju, predstaviti mesto i kraj iz kog dolaze na jedan autentičan način, ističući tradiciju, negovanje lokalnih običaja i gastronomske specijalitete.

Zrenjanin će predstavljati dve najbolje od 10 ekipa koje su se nadmetale na Trgu slobode. 024

U proteklih šest sezona karavan je obišao 160 gradova, a u pripremanju ajvara nadmetalo se oko 3.000 takmičarskih ekipa i 18.000 učesnika.

Takmičari su ispekli preko 750.000 komada paprike i napunjeno je oko 30.000 tegli ajvara. Manifestaciju je do kraja šeste sezone posetilo čak 750.000 posetilaca.

(Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.