“Izađi mi na teglu” i u Zrenjaninu

VIDEO K9: Gastronomska manifestacija Izađi mi na teglu održana je na Trgu slobode u Zrenjaninu, a učešće je uzelo 15 ekipa.

36

Gastronomski karavan “Izađi mi na teglu” i ove godine je stigao u Zrenjanin. Tokom manifestacije održano je takmičenje u kuvanju ajvara koje su organizatori realizovali u saradnji sa gradom Zrenjaninom i Turističkom organizacijom grada Zrenjanina.

Izađi mi na teglu se po treći put održava u našem gradu a ove godine se prijavilo 15 takmičara istakao je Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika.

U ime Turističke organizacije grada Zrenjanina obratio se direktor Zoran Ljubotina koji je ukazao na značaj manifestacije Izađi mi na teglu.

U svakom od gradova, u proseku će se proizvesti oko 400 tegli ajvara. Nakon 30 dana biće pripremljeno oko 10.000 tegli, a celokupna proizvedena količina namenjena je onima kojima je najpotrebnije sa teritorije opština u kojima se manifestacija održava. Zrenjanin je 19. grad po redu u kojem je održana manifestacija Izađi mi na teglu istakla je Ljiljana Vukotić, koordinator projekta a o pravilima ovogodišnjeg takmičenja je rekla sledeće:

Tri najbolje ekipe biće nagrađene, a prvoplasirana će učestvovati u finalu koje će biti održano u Beogradu 12. oktobra. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.