Izabrana Pokrajinska vlada

VIDEO K9: Na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine izglasani su novi članovi Pokrajinske vlade na čijem se čelu ponovo nalazi Igor Mirović.

0
77

Mandatar za sastav nove Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine Igor Mirović, izneo je na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine predloge za sastav nove Pokrajinske vlade.

Pokrajinsku vlast činiće koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, a na njenom čelu ponovo je Mirović.

Ovo će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta kojoj je jedan od glavnih ciljeva borba protiv krize izazvane epidemijom virusa Covid 19, a prioritet je i ekonomski razvoj. Vladu, naveo je Mirović, čini široka koalicija u kojoj su, pored članova sa liste Aleksandar Vučić-Za našu decu, još i Savez vojvođanskih Mađara i koalicija Socijalistička partija Srbije/Jedinstvena Srbija. U radu vlade će, kako je istakao, učestvovati i predstavnici slovačke i hrvatske manjine, ali ne kao njeni članovi, već na nekim nižim pozicijama.

U opozicionom Vojvođanskom frontu napominju da se na fromiranje Vlade čekalo do poslednjeg trenutka te da se odluke o njenim članovima, kako kažu, donose van Skupštine.

Pokrajinsku vladu će većinom činiti ista imena koja su se nalazila i njenom prethodnom sazivu.

Pored predsednika, Vlada vojvodine ima i 4 potredsednika, a u pitanju su sekretar za zdravstvo Zoran Gojković (SNS), sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš (SVM), sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić (SNS) i Branko Ćurčić iz Socijalističke partije Srbije, koji neće biti zadužen za neki od resora.

Aleksandar Sofić (SNS), dosadašnji direktor Razvojne agencije Bačka, biće zadužen za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Dragana Milošević (SNS) ostaje na čelu Sekretarijata za kulturu i informisanje, svoj resor zadržaće i Predrag Vuletić (PS) koji će i u narednom mandatu biti zadužen za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, a Smiljka Jovanović (SNS) ostaje u Sekretarijatu za finansije.

Funkciju pokrajinskog sekretara zadržao je i Ognjen Bjelić (SNS) koji je ovog puta zadužen za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Zoran Milošević (SNS) ostaće sekretar zadužen za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a Čedomir Božić (SNS), predsednik Opštine Žabalj, u novom sastavu Pokrajinske vlade vodiće resor poljoprivrede.

Nenad Ivanišević (SDPS) biće na čelu Sekretarijata za privredu i turizam, dok je Dane Basta (SNS) još jedan novi član Pokrajinske vlade, koji će biti zadužen za sport i omladinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.