Iz pera Kristijana Ekera

VIDEO K9: Profesija reportera koji duži vremenski period prati stanje u zemlji iz koje izveštava, više ne postoji, rekao je profesor Kristijan Eker u našem Otvorenom ekranu, što je razlog zbog kojeg je odlučio da on ovu profesiju obavlja na tradicionalan način.

0
28

Profesor italijanskog jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Kristijan Eker, u naš grad je iz Italije došao 2007. i rešio da ovde i ostane.  Pored ove profesije, Eker je i novinar, putopisac i esejista koji poslednjih nekoliko godina putuje po svetu i, kako sam kaže, želi da vidi kako to izgleda kada se kulture sreću, a narodi se sukobljavaju. Profesija reportera nije ni malo laka, ali, kako kaže, nije ni ono što je nekada bila.

Zbog toga se, kako kaže, odlučio da, kao frilenser, obavlja reporterski posao na tradicionalni način, kada mu to vreme i obaveze dozvoljavaju.

Prva izveštavanja Kristijana Ekera bila su iz država iza nekadašnje Gvozdene zavese, zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza.

Od nekadašnjeg sistema u tim državama ostalo je veoma malo, zaključio je Eker i dodao da je fasciniran lakoćom kojom je komunizam na tom prostoru pretvoren u nacionalizam, što je dokaz da je na snazi bila čista ideologija koja je nakon promena veoma brzo zamenjena drugom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.