IVO JOSIPOVIĆ U POSETI CRNOJ GORI

660

Predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, na pitanja novinara prokomentariosao je nemire koji se dešavaju u Vukovaru.

 Predsednik Ivo Josipović je u dvodnevnoj poseti Crnoj Gori, tokom koje se sastaje sa najvišim crnogorskim zvaničnicima i razgovara sa predstavnicima hrvatskih manjinau toj državi.

Vujanović i Josipović su saglasni da crnogorska manjina u Hrvatskoj i hrvatska u Crnoj Gori značajno doprinose dobrim odnosima dveju država, ocenjujući da je privredna saradnja dobra, ali da postoji još prostora za njeno unapređenje.

Povodom ove posete on je izjavio da Mirni protesti su prava građana, ali apeluje na red i mir i dodadao da oni koji misle da treba nešto menjati da se aktiviraju na drugi način, nikako kroz nasilje.

Predsednik Crne Gore zahvalio se na podršci koja Hrvatska pruža. Ta podrška je veoma značajna i Crna gora je veoma ceni. Crna Gora i Hrvatska nemaju otvorenih pitanja, a Zagreb će nastaviti da podržava evropske i evroatlanske integracije Podgorice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.