Ivani Španović dodeljena Februarska nagrada

VIDEO K9: Februarsku nagradu atletičarki Ivani Španović na Svečanoj akademiji održanoj u Srpskom narodnom pozorištu povodom obeležavanja Dana Grada uručio je sinoć gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

0
343

U toku Svečane akademije prikazan je kratak film o Ivani Španović koja se zahvalila na prestižnom priznanju, rekavši da je velika čast za nju da bude svrstana među dobitnike Februarske nagrade, koja za nju predstavlјa svojevrsni podstrek za dalјe uspehe.

“Ja želim da da iskoristim priliku da se zahvalim na ovoj stvarno velikoj nagradi koju sam dobila večeras. Ovo je bilo zaista iznenađenje za mene, da budem svrstana među kandidate onakve kakvi su do sada bili. Za mene je fenomenalno, podstrek i sigurno je da sam sada još više ponosna na odluku koju sam donela da dođem u Novi Sad da živim i pokazalo se da je to na obostrano zadovoljstvo”, navela je Španović.

Ivanu Španović je, kao najtrofejniju atletičarku u istoriji Srbije, za to prestižno gradsko priznanje – Februarsku nagradu, predložio Atletski klub “Vojvodina”, a povod su njeni uspesi koji su doprineli afirmaciji imena i renomea grada na svetskom nivou.

“Koristim još jednom priliku da čestitam Ivani Španović kao dobitnici najprestižnije nagrade grada Novog Sada Februarske nagrade. Mislim da je Skupština grada Novog Sada jednoglasno donela najbolju i najispravniju odluku i da Ivana rezultatima ostvarenim u 2016. godini pobedama i svim onim uspesima koje je ostvarila u 2016. godini, ali ne samo u toj godini, već i u prethodnim godinama, na najbolji mogući način prezentovala i Novi Sad i našu državu Srbiju, tako da Ivana ulazi u spisak onih najvećih i večnih Novosađana koji će imati i biti upisani kao dobitnici najveće gradske nagrade”, istakao je tom prilikom gradonačelnik Novog Sada.

Uz ‘golubicu’, Ivani Španović kao lauretu Februarske nagrade pripao je i novčani iznos od 130.000 dinara, koji je Ivana poklonila novosadskom porodilištu.

Podsetimo, Februarska nagrada dodelјuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kralјevskim gradom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.