Ivana Vujasin: Ne interesuje me nalaz disciplinskog postupka u stranci

VIDEO K9: Zelena stranka pokrenula je postupak za isključenje iz partije odbornice u Skupštini Novog Sada Ivane Vujasin, jer, kako kažu, nisu saglasni da članovi njihove stranke nisu u funkciji politike te partije. Vujasin je na konferenciji za novinare danas iznela svoje stavove po tom pitanju.

362

Zelena stranka ima jednu odbornicu u Skupštini grada, Ivanu Vujasin, koja deluje u okviru odborničke grupe “Socijaldemokratska partija – Zelena stranka – NOPO”.

Zeleni su protiv nje pokrenuli postupak za isključenje iz te partije, a razlog je, kako navode, nesprovođenje stranačkih ciljeva i politike, kao i neaktivnost i odbijanje da u Skupštini grada Novog Sada glasa protiv odluka za koje stranka smatra da nisu u interesu Novosađana.

Vujasin je na danas održanoj konferenciji za novinare objasnila razloge neslaganja unutar Zelene stranke rekavši i to da mnoge stvari nije mogla da realizuje kroz gradsku Skupštinu, jer u samoj stranci, prema njenim rečima, nije postojao konsenzus.

“Podsetiću javnost za jednu bitnu stvaku da je Zelena stranka bila ta koja je odmah nakon poslednjih gradskih izbora potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Srpskom naprednom strankom. I šta se posle toga dešava u Zelenoj stranci? Nikako da se uspostavi konsenzus. Da li smo mi vlast ili smo opozicija? Pri tom, poznato je da ako sedimo na obe stolice, što je u ovom slučaju bilo tako, pitanje je momenta kad će nam se izmaći obe stolice i kad ćmo tresnuti o pod”, rekla je Vujasin.

Ona je, kako je navela, već duže vreme nezadovoljna radom i rukovodstvom stranke.

“Promenom Statuta to je zvanično postala i autokratska stranka. Naravno, o svemu tom kao i u svakoj porodici prljav veš se ne iznosi u javnosti, već se raspravlja unutar porodice. U ovom slučaju stranke. To je zapravo i bio cilj da se na predstojećoj Skupštini stranke raspravi o mnogim problemima”, kazala je Vujasin.

“Ako istaknem podatak da je Zelena stranka na poslednjim beogradskim izborima osvojila nešto malo više od 2.500 glasova, pa da li vam to nešto govori? Meni mnogo. Kako je moguće da se takav fijasko desi na beogradskim izborima gde je predsednik stranke bio šef izbornog štaba? I na kraju su drugi okrivljeni za to”, dodala je ona.

Vujasin je izjavila da je ne interesuje rezultat disciplinskog postupka koje stranački organi vode o njenom slučaju, ali da ostaje verna zelenim idejama, daleko, kako je rekla, od lažnih zelenih.

Navela je i da odbornička grupa u “Socijaldemokratska partija – Zelena stranka – NOPO” Skupštini Novog Sada ostaje u istom sastavu, te da će o formatu svog daljeg političkog delovanja blagovremeno izvestiti javnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.