Ivana Španović najbolja u Lozani

VIDEO K9: Naša najbolja atletičarka Ivana Španović je na mitingu Dijamantske lige u Lozani pobedila i obezbedila sebi prolaz u finale. Španovićeva se tako na najbolji način posle povrede vratila na veliku scenu.

0
388

Ivana Španović pobedila je na mitingu Dijamantske lige skokom u četvrtoj seriji od 6,79m. Ona je osvojila maksimalnih osam bodova i obezbedila plasman u finale.

Našoj najboljoj atletičarki ovo je bilo prvo takmičenje još od Evropskog prvenstva u Beogradu jer se oporavljala od povrede. Čestitke našoj najboljoj atletičarki uputio je gradonačelnik Novog Sada.

“Naša Ivana je odbranila trofej i odlično započela takmičarsku sezonu. Ona je naš nacionalni ponos i najbolji ambasador Novog Sada. Neko ko čini da se ime našeg grada spominje u najlepšem svetlu, zaslužio je divljenje za upornost, rad, trud, entuzijazam i divan primer koji daje mladima. Nepresušan izvor zdravog sportskog duha i snažan takmičarski poriv odlične su vodilje za one koji žele da po ugledu na Ivanu osvoje svet bilo loptom, reketom ili skokom preko svih prepreka i izazova. Želimo joj sreću u Londonu i da sakupi dovoljan broj bodova za završni miting u Briselu”, rekao je Vučević.

Sledeći nastup naša atletičarka imaće na mitingu u Londonu, 9. jula. Ove sezone pravila u Dijamantskoj ligi su promenjena, tako da se bodovi skupljaju cele sezone, a pobednik se proglašava tek u finalu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.