Italija: Novi bilans 247 mrtvih, jutros novi zemljotres

Područje centralne Italije, koje je već pogodio snažan zemljotres, u kojem je poginulo najmanje 247 ljudi, jutros je zatresao novi udar jačine 4,7 stepeni Rihterove skale.

779

Prema podacima američkog Geološkog zavoda, epicentar tog novog zemljotresa je bio oko sedam kilometara istočno od gradića Norča, na relativno maloj dubini od deset kilometara, prenela je agencija AP.

U Norči, koja se nalazi oko 170 kilometara severozapadno od Rima, bio je epicentar i jučerašnjeg prvog zemljotresa od 6,2 stepena Rihterove skale, koji je gotovo sravnio sa zemljom gradove Amatriče, Akumoli i Peskara del Tronto.

Novi naknadni udar je zatresao centralnu Italiju jutros oko 5,40 sati, navodi Geološki zavod.

Na području Lacijuma je poginulo 190 ljudi, a 57 u regiji Marke, navela je civilna zaštita i dodala da su spasilačke ekipe tokom noći, uz pomoć stanovništva, nastavile da izvlače žrtve iz ruševina.

Bilans se pogoršava, a sinoć je iznosio 159 poginulih.

Šef italijanske vlade Mateo Renci je u sredu popodne rekao da je od zemljotresa povređeno 368 ljudi.

Civilna zaštita, međutim, još nije dala procenu broja nestalih, ali njen šef, Fabricio Kurćo, u sredu uveče je na državnoj televiziji RAI je naveo primer hotela u mestu Amatriče, jednom od tri sela skoro potpuno uništena u zemljotresu. Od tridesetoro gostiju hotela, samo dva su nađena mrtva, a dva živa, rekao je on.

Zemljotres magnitude 6,2 čiji je epicentar bio u slabo naseljenoj planinskoj oblasti 150 kilometara severoistočno od Rima, delimično je uništio najmanje tri sela i do temelja porušio zgrade u još nekoliko sela i gradića. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.