Istraga zbog visokih računa za struju

Građani koji su, zbog nepravilnosti i radu EPS-a, dobili račune veće nego što su potrošili za struju biće obeštećeni, rekao je premijer Aleksandar Vučić i poručio da se skandal s računima više neće ponoviti.

0
517

Vučić je juče na konferenciji za novinare, navodeći da je razgovarao sa direktorom EPS Miloradom Grčićem, rekao da je primio 104 pisma građana koji su mu poslali uvećane račune za struju, dodajući da je normalno da računi budu uvećani za pet, deset odsto, ali da je nemoguće da budu uvećani za 100 ili 150 odsto.

“Ustanovili smo nepravilnosti u radu EPS-a, vodiće se i posebna istraga drugih državnih organa”, rekao je Vučić i dodao da je Grčić upozoren i da će danas upoznati javnost o merama EPS-a.

Vučić je rekao da je očigledno da pojedina brojila nisu ni očitavana, navodeći da niko ne može da izmišlja cenu struje i povećava račune.

Premijer je rekao da će novac građanima biti vraćen, tako što će plaćati manje račune za februar ili mart ili na neki drugi način.

“Taj skandal se neće ponoviti i tu priču smo završili”, rekao je Vučić i zahvalio građanima koji su, kaže, znali da država neće dozvoliti takvu nepravdu i da će uzeti stvar u svoje ruke.

Grčić: Obeštetićemo građane, a odgovorne smeniti

EPS će obeštetiti sve građane koji su dobili nerealno visoke račune za struju, izjavio je v.d. direktor tog preduzeća Milorad Grčić i poručio da je pokrenuta istraga i da će odgovorni biti smenjeni već naredne nedelje.

Grčić se izvinio građanima koji su dobili visoke račune, navodeći da u određenim delovima Srbije, odnosno na teritorijama određenih elektrodistribucija postoji greška u ispostavljenim računima.

Tih problema, kako kaže, ima najviše u Beogradu i Nišu.

“Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgvorni će biti smenjeni. Imaćete imena već za nekoliko dana”, rekao je Grčić u izjavi novinarima.

Kako je objasnio, pri sledećem čitanju, 1. februara, greške će biti ispravljene. (Agencije, RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.