Istovetan režim za sve javne službenike

VIDEO K9: Diskusijom u Novom Sadu juče je završen period javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

0
16

Namera organizatora javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave je uspostavljanje istovetnog pravnog režima za lokalne i pokrajinske službenike sa onim koji je već važeći za državne, kao i da se u što većoj meri pojačaju kompetencije lokalnih i pokrajinskih službenika, rečeno je na javnoj raspravi o nacrtu ovog zakona održanoj u Skupštini Vojvodine.

Ovo je treća rasprava koju pod nazivom „Predstavljanje i diskusija o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave“ organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, na kojoj su predstavnici vlasti, civilnog i javnog sektora i stručna javnost izneli svoje predloge, primedbe i sugestije.

Tokom predstavljanja pripreme nacrta, najavljena je i naredna faza u implementaciji kompetencija koja je planirana za iduću godinu, a odnosi se na uvođenje sistema kompetencija u postupku vrednovanja radne uspešnosti. To će se, kako je rečeno, odnositi na prepoznavanje radne uspešnosti i valorizaciju kroz platne razrede, kako bi se sistem vrednovanja radne uspešnosti zaposlenih u lokalnim samoupravama i institucijama na pokrajinskom nivou prepoznao na nivou primanja zaposlenih.

Jučerašnja diskusija ujedno je i završetak perioda javne rasprave koji je trajao od 5. do 24. aprila, nakon čega će resorno ministarstvo analizirati sugestije učesnika i sačiniti izveštaj koji će objaviti na svom sajtu i portalu e-uprave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.