Istorija Novog Sada u knjigama

VIDEO K9: Mnogi velikani srpske književnosti teme svojih dela nalazili su u istoriji Novog Sada. Danas se istorijom našeg grada, na interesantan način, bavi i pisac Zoran Knežev.

4

Pisanje knjige sa istorijskom tematikom je dug i naporan proces, koji iziskuje požrtvovanost i istraživanje. Istorijom našeg grada bavi se i pisac Zoran Knežev, koji iza sebe već ima 5 objavljenih knjiga.

Decenijski rad u istraživanju prošlosti Novog Sada, pretočio je u reči i složio interesantnu priču pitku za čitaoce.

Motivaciju za pisanje knjige dala mu je velika popularnost njegovih tekstova na jednom novosadskom portalu, te je stoga odlučio da svoj književni rad podigne na viši nivo. Knežev za sebe kaže za sebe da je hroničar, pre svega jer inspiraciju za svoje knjige nalazi u svedočenjima starijih sugrađana. Stoga su neretko teme kojima se Knežev bavi i prostitucija, istorija novosadskih kafana i slično.

Za šestu knjigu “Tamburaške priče iz prošlosti”, koju i dalje piše, kaže da vlada do sada najveće interesovanje.

Knežev kaže da su njegovi knjige, zbog svoje nesvakidašnje tematike, popularne, kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona pa i u inostranstvu. Naglašava da će nastaviti da se bavi prikupljanjem zanimljivih priča iz prošlosti našeg grada, kako bi u najboljem svetlu prezentovao Novi Sad i njegovu bogatu istoriju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.