Istočni Rusi plesali za našu sreću

VIDEO K9: Naš grad svakodnevno posećuju turisti sa različitih svetskih meridijana. Novosađani su danas imali priliku da u centru, ispred Gradske kuće, vide vesele Ruse koji su tokom turističke posete, Novom Sadu na svoj način ostavili deo svoje tradicije.

0
539

Oko podne je u utorak nebo nad gradom bilo prekriveno kišnim oblacima. Pokoja kap kiše je i pokvasila uzavreo asfalt, a na njemu, na Trgu slobode, razvilo se kolo i pevala se pesma u čast Sunca.

Naime, grupa Rusa, a više Ruskinja, sa krajnjeg istoka ove velike zemlje odigrali su nacionalno kolo poželevši našem gradu bezbrižnost i sreću, rekla nam je “beogradska snajka” Larisa Kulakovski Vidosavljević. Ona je, kako kaže, u Beograd došla u jednoj od državničkih poseta pre više decenija, zaljubila se i ostala. Svake godine se sastaje sa svojim prijateljima iz rodnog grada, obilaze gradove Evrope i šire svoju kulturu na najlepši mogući način, plesom i pesmom.

“To je naše nacionalno kolo “Sohaj”. Oni su naši gosti i oni su bili i u Varšavi i drugim gradovima i tako 30 godina oni putuju. Sad su tridesetu godinu svog postojanja kao grupe došli da proslave u Srbiji. Juče su bili u Beogradu”, rekla je Larisa za Kanal 9.

Njihova pesma i igra ima značenje – prvenstveno je to znak veselja, druženja, uspeha, sreće i molitva Bogu da pomogne ovoj zemlji srpskoj, rekla je Larisa uz veliki osmeh.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.