Istaknuta tradicionalna zastava AP Vojvodine

VIDEO K9: Na platou ispred Pokrajinske vlade danas je, u prisustvu pokrajinskih i gradskih čelnika, istaknuta tradicionalna zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.

510

Od danas na zgradi Vlade Vojvodine ponovo se viori i tradicionalna zastava, zajedno sa zvaničnom zastavom Vojvodine i Srbije.

Postavljanju zastave prisustvovali su pokrajinski i gradski čelnici, a svečanost je započela odlomkom iz pesme Laze Kostića pod nazivom “Razgovor sa uvučenom srpskom zastavom u mađistratu novosadskom”, kao i pesmom “Zavičaj” Florike Štefan.

Na kraju svečanosti Igor Mirović je gradonačelniku Milošu Vučeviću uručio tradicionalnu srpsku zastavu.

Kabinet gradonačelnika je, povodom pisanja pojedinih medija o izdavanju sredstava iz gradskog budžeta za šivenje i zamenu zastava, saopštio da je Programom održavanja komunalnih delatnosti koji se odnosi na troškove dekoracije grada, predviđeno povećanje troškova za ovu stavku, i to rad zamene dotrajalih i pocepanih gradskih, pokrajinskih i republičkih zastava, kao i za nabavku tradicionalnih zastava.

Podsetimo, Skupština Vojvodine je 15. septembra donela odluku o upotrebi tradicionalnog grba i zastave Vojvodine koji se ravnopravno koriste zajedno sa zvaničnim obeležjima pokrajine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.