Ispraćeni dobrovoljci septembarskog roka

VIDEO K9: Dvadeset šest devojaka i momaka potpisali su danas u Novom Sadu ugovore o dobrovoljnom služenju vojvnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire. Svečanost je upriličena u Centru Ministarstva odbrane u Ulici braće Jovandić.

0
9

U Centru Ministarstva odbrane Novi Sad upriličena je ceremonija ispraćaja kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u septembarskom uputnom roku.

Ugovore je potpisalo 26 kandidata, devojaka i momaka koji su ispunili sve propisane uslove. Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad, potpukovnik Dragan Dimoski, pozvao je sve one koji su zainteresovani da se prijave za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u decembarskom roku.

Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj fazi 1,5 mesec biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi u Centrima za specijalističku obuku, a poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije. Obuka za rezervne oficire biće realizovana u Vojnoj akademiji u Beogradu.

Kandidatima je na odvažnosti, hrabrosti i spremnosti da odgovore na poziv Vojske Srbije ovom prilikom čestitao zamenik gradonačelnika Novog Sada, Milan Đurić.

Dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, kandidati svakog meseca primaju novčane nadoknade, a nakon toga imaju priliku da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.