Ispraviti nepravdu prema Bunjevcima

VIDEO K9: Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković izjavio je da se svojevremena nepravda učinjena Bunjevcima mora ispraviti jer oni zaslužuju sva prava.

62

Pokret obnove Kraljevine Srbije podržava zahtev Saveza bačkih Bunjevaca koji traže da Skupština Vojvodine poništi akt iz 1945. godine, kojim se ukidaju Bunjevci kao nacionalna manjina i protivno njihovoj volji, proglašavaju Hrvatima.

Da li se ovaj zahtev u sadašnjem trenutku može realizovati, bilo je pitanje koje smo uputili predsedniku Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žiki Gojkoviću.

Pokret obnove Kraljevine Srbije smatra da je potezom pera izbrisan od komunističkih vlastii i obespravljen čitav jedan narod. Bunjevci su bili i jesu autohtoni južnoslovenski narod, koji Srbiju prihvataju kao svoju matičnu državu.

Nikada se ne sme zaboraviti njihova ulogu koju su imali 1918. godine u prisajedinjenju prostora današnje Vojvodine Kraljevini Srbiji. U to vreme imali su svoj jezik, škole i pravo na identitet. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.